Seffiller behandeling

Deze innovatieve “vettransplantatie”-procedure maakt gebruik van het eigen vetweefsel om weefsel te helpen herstellen en volume te verbeteren.

Deze medische behandeling is ontworpen om de huid en het onderhuidse weefsel te regenereren met je eigen oppervlakkige vetweefsel. Dit vetweefsel is rijk aan mesenchymale stamcellen en Stromale Vasculaire Fractie. De groeifactoren en stamcellen stimuleren de huid tot de productie van collageen en elastine, wat leidt tot huidverbetering en -verjonging. Deze behandeling kan gecombineerd worden met andere methoden zoals fillers, botulinetoxine en peelings.

Hoe werkt het?

Deze behandeling maakt gebruik van de regeneratieve capaciteiten van stamcellen van je eigen lichaam voor herstel en verjonging. Met een fijne canule, die niet dieper dan 15 mm gaat, wordt veilig oppervlakkig vet verwijderd van een deel van het lichaam (het zogenaamde “oogsten”) en vervolgens ingebracht in het gezicht of andere delen, zoals de hals, het decolleté of de handen (het zogenoemde “enten”).

• Je eigen vetweefsel zorgt voor een vollere huid na overdracht naar gebieden met volumeverlies.

• Adipocyten geven volume aan de huid, wat zorgt voor een jonger en natuurlijker uiterlijk.

• Mesenchymale stamcellen, afkomstig uit je eigen vet, kunnen een beschadigde huid regenereren. Deze stamcellen kunnen transformeren in verschillende soorten volwassen cellen, waaronder die voor huid, vet, bot, spieren en kraakbeen.

Wanneer zie ik resultaat?

Direct na de behandeling is er een zichtbaar verschil door het volumeverbeterende effect van het getransplanteerde vet. De regeneratieve impact van de stamcellen ontwikkelt zich geleidelijker. Na 8-12 weken merk je een zichtbare verbetering in de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ook de teint en hydratatie van de huid verbeteren. Het optimale resultaat is meestal na ongeveer zes maanden zichtbaar.

Hoe ziet de behandeling er uit?

Tijdens de behandeling wordt eerst onder lokale verdoving een kleine hoeveelheid oppervlakkig vetweefsel uit bijvoorbeeld de heup of buik verwijderd. Dit weefsel wordt dan met een kleine canule 'geoogst' en geïnjecteerd in het gezicht of andere delen van het lichaam om de natuurlijke weefselregeneratie te bevorderen. De behandeling, meestal uitgevoerd met slechts enkele prikgaatjes, vindt plaats onder lokale verdoving in een steriele omgeving en duurt minder dan een uur. Het is niet pijnlijk en vereist geen hersteltijd.

Wat is de hersteltijd?

Er is bijna geen hersteltijd. Je kunt direct na de behandeling je dagelijkse activiteiten hervatten. Er kan een klein wondje zijn waar weefsel is afgenomen en enkele blauwe plekken. Net als bij andere injectiebehandelingen is er kans op zwelling, roodheid en kleine blauwe plekken in de behandelde gebieden, maar deze verdwijnen doorgaans snel. Make-up kan worden gebruikt om eventuele roodheid of blauwe plekken te verbergen.

Is de behandeling veilig en wat zijn de mogelijke bijwerkingen?

Deze behandeling wordt beschouwd als uiterst veilig en is eenvoudig uit te voeren. Er is nauwelijks risico op bijwerkingen, aangezien het een behandeling betreft met lichaamseigen weefsel. Dit betekent dat er geen externe materialen aan je lichaam worden toegevoegd.

TOP