Botuline Toxine

Botuline Toxine, een veelgebruikte behandeling voor rimpels en spierontspanning, wordt vaak aangeduid met verschillende merknamen. Er zijn inmiddels al heel veel andere merken op de markt.

Het toxine zorgt na injectie voor een tijdelijke blokkade tussen een zenuw en een spier, waardoor de spier zich ontspant. Dit effect is erg goed te gebruiken in de behandeling van rimpeltjes die door spierbewegingen ontstaan zoals de fronsrimpel, de voorhoofdslijnen en de kraaienpootjes. Daarnaast kan spierontspanning gebruikt worden voor het verminderen van een tandvleesglimlach, het trekken van putjes in de kin of helpen bij het liften van de wenkbrauwen of een neuspuntje.

Het effect van een toxinebehandeling zie je niet meteen. Na enkele dagen begint het effect langzaam zichtbaar te worden en is na ongeveer twee weken optimaal. Dit wil niet zeggen dat dan ook al het best mogelijke effect op rimpeltjes is ontstaan. Er kunnen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn om het effect verder te verbeteren.

Meestal is het na ongeveer drie maanden weer noodzakelijk om de behandeling te herhalen. Al zien we bij veel van onze cliënten dat we bij herhaalde behandelingen langzaam de intervallen kunnen vergroten tot ongeveer zes maanden.

In onze kliniek kiezen we ervoor om uitsluitend te behandelen met Bocouture®. Dit is namelijk het enige toxine met enkel de werkzame stof zonder complexerende eiwitten, waardoor we zo min mogelijk nadelige effecten (zoals immuniteit) zien na een behandeling.

Fillers

Fillers zijn producten die geïnjecteerd worden om volume te herstellen, verhoudingen en contouren te verbeteren of lijntjes te verzachten. Deze producten zijn enkel op basis van lichaamseigen, biologisch afbreekbare ingrediënten. Resultaten behaald met fillers zullen dan ook altijd tijdelijk zijn.

De meeste fillers die we gebruiken zijn op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur. Hyaluronzuur heeft de eigenschap mooi te integreren in het eigen weefsel, te helpen bij hydratatie en wordt goed verdragen door het lichaam. Een resultaat behaald met een hyaluronzuurfiller is direct na de behandeling zichtbaar, maar wordt vaak nog mooier in de eerste twee weken.

Het resultaat is meestal tussen de zes en achttien maanden zichtbaar. Dit is met name afhankelijk van de locatie waar de filler geplaatst wordt, leefstijl, leeftijd en het gebruikte product. De arts die je behandelt kan je daar zeker meer over vertellen.

Een tweede optie is om een biostimulator te gebruiken, bijvoorbeeld op basis van calcium hydroxy-apatiet (CaHA). CaHA komt ook in het lichaam voor en wordt daarom goed geaccepteerd. Een biostimulator zet het lichaam aan om meer collageen en elastine aan te maken, waardoor niet alleen volume, maar ook huidverbetering zichtbaar wordt.

In onze kliniek gebruiken we enkel fillerproducten van gerenommeerde merken zoals Belotero, Aliaxin en Radiesse. Al deze producten hebben in de afgelopen jaren ruimschoots hun veiligheid en werkzaamheid bewezen.

Profhilo®

Profhilo® is een product op basis van 100% natuurlijk hyaluronzuur. De basis van het effect van Profhilo® wordt bioremodeling genoemd. Het hyaluronzuur stimuleert lichaamseigen cellen (zoals de fibroblasten) om meer collageen en elastine aan te maken. Dit resulteert in een stevigere, stralende huid en geeft zelfs een liftend en volumiserend effect!

Het hyaluronzuur wordt doormiddel van een zeer dun naaldje vlak onder de huid aangebracht op tien verschillende locaties in het gezicht. De behandeling is binnen enkele minuten uitgevoerd en geeft weinig kans op zwellingen of blauwe plekken. Ook mag je direct na de behandeling gewoon alles weer doen. Wel zullen er enkele uren een paar bultjes in het gezicht en/of hals zichtbaar zijn.

Als het de eerste behandeling betreft, wordt de behandeling na vier weken nogmaals herhaald. Dit geeft de optimale stimulatie van het weefsel en zo het beste resultaat. Gedurende de periode zal je al langzaam verbetering opmerken, maar het beste resultaat zie je een maand na de tweede sessie.

Overal waar de huid slapper kan worden of is geworden is het mogelijk om een behandeling met Profhilo® uit te voeren. Denk hierbij aan het gezicht, de hals, bovenarmen, decolleté en/of handen.

Om het resultaat te behouden wordt aangeraden eenmaal in de zes tot twaalf maanden een enkele behandeling te herhalen.

TOP